S-a lansat Competitia internationala de idei Laser Valley – Land of Lights

Categorie: Stiri generale

23/03/2016

Salveaza ca PDF Tipareste Trimite email Trimite mai departe
Comentarii Etichete: MENCS, competitie, premii, dezvoltare teritoriala, stiinta, inovare, antreprenoriat, business

proiecteMinisterul Educatiei Nationale si Cercetarii StiintificeUniversitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” si Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti au lansat Competitia internationala de idei Laser Valley - Land of Lights. Obiectivul competitiei il reprezinta identificarea de proiecte de dezvoltare urbana a zonei Magurele, in contextul construirii platformei de cercetare Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP).


Pana pe 5 septembrie 2016, echipe unidisciplinare sau pluridisciplinare pot propune idei si proiecte de dezvoltare urbana a zonei Magurele. Juriul competitiei este format din profesori de renume de la universitati de arhitectura din spatiul international.


Vor putea candida echipe formate din studenti, tineri absolventi sau profesionisti in zona arhitecturii, urbanismului, constructilor, fizicii etc., din tara si strainatate. Anuntarea finalistilor va avea loc pe 13 septembrie, iar a castigatorilor, pe 20 septembrie. Proiectele castigatoare vor fi expuse, in toamna acestui an, la Magurele, moment care va coincide cu prezenta ministrilor europeni ai cercetarii.


„Efortul nostru legat de teritoriul din jurul localitatii Magurele este sa vedem cum anume putem sa facem aceasta zona una de dezvoltare teritoriala, pornind de la stiinta, dar facand cercetare, inovare, facand business hi-tech, domenii in care sa ai cum sa studiezi, domenii in care antreprenoriatul sa fie la el acasa. Incercam, de la nivelul administratiei publice centrale, sa orchestram constructia unui ecosistem de inovare si antreprenoriat, care sa duca la locuri de munca hi-tech, la bunastare si la o prezenta internationala puternica”, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.


Cele mai bune proiecte vor fi premiate astfel: locul I - 6.000 euro, locul al II-lea: 4.500 euro, locul al III-lea: 3 500 euro. Vor fi oferite si trei premii din partea sponsorilor, fiecare in valoare de 2.000 euro.


Pentru mai multe detalii, click aici


Sursa: Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice

Citeste si…

Lasa un comentariu


Codul de securitate Textul din imagine:
(Genereaza alt text)

My esimplu - Intra in cont

am uitat parola

Nu ai cont? Creeaza cont nou

Banner
Banner

Citeste si...

LEADERSHIP SUMMIT - COMUNICAT DE PRESA In data de 22 mai 2013, Business Days organizeaza a doua editie a evenimentul Leadership Summit, probabil cel mai important eveniment dedicat leadershipului din Romania, care va avea loc la Centrul de Evenimente Alexander in Bucuresti. Leadership S ...