Castigatorii „Premiilor Europene pentru Promovarea Intreprinderii” pe anul 2014

Categorie: Sinteze

07/10/2014

Salveaza ca PDF Tipareste Trimite email Trimite mai departe
Comentarii Etichete: antreprenoriat, premii, CE, piata, proprietate intelectuala, afaceri

antreprenoriatSaptamana trecuta au fost decernate Premiile Europene pentru Promovarea Intreprinderii in cadrul reuniunii din acest an a SME Assembly, organizate de Comisia Europeana impreuna cu Presedintia Italiana a Consiliului UE.

Din cele 58 de proiecte nationale selectate in faza europeana a concursului, sapte au fost declarate castigatoare, cate unul la fiecare din cele sase categorii  ale competitiei, cel mai original obtinand Marele Premiu al Juriului.


Premiile Europene pentru Promovarea Intreprinderii au fost lansate de Comisia Europeana in anul 2006 cu scopul de a identifica, recunoaste si disemina initiativele de succes din domeniul promovarii intreprinderii si antreprenoriatului la nivelul Uniunii Europene.


Au fost desemnate castigatoare ale competitiei europene urmatoarele proiecte si organizatii:


Castigator al Marelui Premiu al Juriului


UNGARIA  Incurajarea startup-urilor in randul mamelor cu copii mici – un proiect care sprijina mamele cu copii mici sa capete deprinderile antreprenoriale si pregatirea necesara pentru demararea si dezvoltarea unei afaceri profitabile. Proiectul asigura o serie de resurse online precum: blog, pagina de Facebook, programe de training e-learning, organizarea de mese rotunde care ajuta mamele sa descopere lumea reala a afacerilor si inlesnesc networkingul intre ele. De asemenea, in cadrul proiectului se organizeaza o competitie anuala si evenimentul Business Mums’ Conference unde mamele interesate sa initieze o afacere pot relationa cu cele care sunt deja antreprenor.

Organizatia responsabila: Gazdagmami Kft.


Promovarea spiritului antreprenorial


LITUANIA  Mobile Apps Laboratories – initiativa pentru promovarea antreprenoriatului in tehnologia informatiei si comunicatii. Mobile Apps Laboratories se deruleaza in patru dintre cele mai mari institutii de invatamant din Lituania punand in contact tineri studenti, profesori universitari si experti din industrie aflati in etapa de pregatire a lucrarilor de absolvire, a studiilor de dizertatie pentru master, etc, avand ca scop final generarea in piata a noi produse si servicii inovative

Organizatia responsabila: App Camp, JSC


Investitie in abilitatile antreprenoriale


BULGARIA Brandiko - program de instruire pentru studenti in vederea realizarii si inregistrarii unei marci in sistemul de protectie a marcii comunitare.  Studentii isi infiinteaza firme si sunt mentorati cum sa isi construiasca si sa gestioneze brandul propriu si, de asemenea, cum sa valorifice marca comerciala pe piata si sa isi creasca vanzarile. In acest mod, studentii invata inca din timpul studiilor despre importanta protectiei drepturilor de proprietate intelectuala.

Organizatia responsabila: Ministerul Economiei si Energiei

 

Imbunatatirea mediului de afaceri


SPANIA Start-up in 3 - o platforma IT care simplifica procesul  de creare a unei afaceri si procedurile de infiintare a firmei, prin integrarea intr-un singur punct de acces a platformelor IT existente, conectand astfel toate autoritatile publice, locale din Spania. Obiectivul acestui proiect este reducerea duratei de timp pentru inmatricularea si operationalizarea unei firme  la trei zile, prin inregistrarea firmei intr-un sistem cloud care generaza „declaratia de responsabilitate” continand toate documentele necesare pentru functionarea afacerii.

Organizatia responsabila: Ministerul de Finante si Administratie Publica (MINHAP)


Sprijin pentru internationalizarea afacerii


ITALIA MIRABILIA – Reteaua europeana a sit-urilor UNESCO care leaga pentru prima data arii de importanta istorica, culturala si ambientala. Acest proiect vizeaza crearea unei retele a locurilor recunoscute de UNESCO incluse in patrimoniul mondial dar care sunt mai putin cunoscute de turistii italieni sau straini, urmarindu-se promovarea lor intr-un mod coordonat  si organizat cu scopul exploatarii fenomenului de turism cultural, in expansiune.

Organizatia responsabila: Camera de Comert Industrie Artizabnat si Agricultura Matera


Sprijin pentru dezvoltarea pietelor verzi si eficienta resurselor


PORTUGALIA AMS – un exemplu de companie care gandind catre viitor a dat curs provocarii de a deveni cel mai eficient furnizor de hartie creponata din peninsula Iberica, reusind prin inovare si diferentiere. Asta s-a realizat prin revolutionarea proceselor industriale traditionale conducand la reducerea emisiilor de CO2 si generand mai multa competitivitate pe pietele externe, crestere „verde” si locuri de munca

Organizatia responsabila: Agentia pentru Investitii si Comert International in parteneriat cu AMS-BR STAR PAPER(“AMS”).


Antreprenoriat Responsabil si Inclusiv


GERMANIA Wiesbaden Engaged! Initiativa transpusa in Strategia corporativa a municipalitatii din Wiesbaden care promoveaza simtul responsabilitatii sociale in afaceri si antreprenoriat. Patru activitati cheie sunt dezvoltate in cadrul acestui proiect: o zi anuala pentru promovarea responsabilitatii sociale, doua proiecte pe termen lung pentru integrarea si ocuparea fortei de munca, premiul pentru afacerile angajate in retele de responsabilitate sociala la nivel local si national si un alt proiect pentru consultare.

Organizatia responsabila: Municipality of the City of Wiesbaden - Agency for Social Work


Mai multe informatii gasiti aici


Sursa: Comisia Europeana

 

 

 

 

 

 

Citeste si…

My esimplu - Intra in cont

am uitat parola

Nu ai cont? Creeaza cont nou

Banner
Banner

Forum

Cele mai recente Cele mai vizitate

Citeste si...

AFCN a lansat a doua sesiune de finantare a proiectelor culturale pentru anul 2013 Administratia Fondului Cultural National (AFCN) a anuntat lansarea sesiunii de finantare II/2013. AFCN acorda finantari nerambursabile pentru proiecte culturale, cu derulare in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare(c ...