Comisia Europeana propune o serie de noi masuri ce vizeaza combaterea evaziunii fiscale

Categorie: Finantare

28/01/2016

Salveaza ca PDF Tipareste Trimite email Trimite mai departe
Comentarii Etichete: fiscal, strategie, Comisia Europeana, UE, investitii

evaziuneNoile propuneri de combatere a evaziunii fiscale, publicate de Comisia Europeana joi, 28 ianuarie, au in vedere un raspuns coordonat la nivelul UE, prin alinierea legislatiilor fiscale nationale, pentru a contracara in mod real si eficient practicile fiscale agresive ale companiilor mari.

Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, a declarat: „In fiecare an, se pierd miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale - bani care ar putea fi folositi pentru serviciile publice precum scolile sau spitalele sau pentru a stimula crearea de locuri de munca si cresterea economica. Rezultatul este ca europenii si intreprinderile care joaca corect ajung sa plateasca impozite mai mari. Este o situatie inacceptabila si actionam acum pentru remedierea ei. Pasul de astazi este un pas important pentru crearea unor conditii echitabile pentru toate intreprinderile si pentru o impozitare mai corecta si mai eficace pentru toti europenii”.

Pachetul are la baza cei trei piloni din agenda Comisiei pentru o impozitare mai echitabila:


-   asigurarea unei impozitari eficace in UE, printr-o propunere de Directiva privind combaterea evaziunii fiscale, precum si printr-o Recomandare privind tratatele fiscale;

-   cresterea transparentei fiscale, prin revizuirea Directivei privind cooperarea administrativa;

-   asigurarea unor conditii de concurenta echitabile, prin intermediul unei Comunicari privind o strategie externa de impozitare eficace.


Pachetul mai cuprinde si o comunicare generala si un document de lucru al serviciilor Comisiei, ce explica motivatiile politice si economice care stau la baza masurilor individuale si a agendei mai ample a Comisiei impotriva evaziunii fiscale, precum si un Studiu privind planificarea fiscala agresiva.


Etape urmatoare


Cele doua propuneri legislative din acest pachet vor fi transmise Parlamentului European pentru consultare si Consiliului UE pentru adoptare.

Consiliul si Parlamentul ar trebui sa aprobe si Recomandarea privind tratatele fiscale, iar statele membre ar trebui sa o respecte atunci cand isi revizuiesc aceste acorduri. De asemenea, statele membre ar trebui sa se puna de acord in mod oficial cu privire la noua strategie externa si sa decida cum pot sa o puna in aplicare cat mai rapid, dupa ce va fi aprobata de Parlamentul European.


Sursa: Comisia Europeana


Citeste si…

My esimplu - Intra in cont

am uitat parola

Nu ai cont? Creeaza cont nou

Banner
Banner

Forum

Cele mai recente Cele mai vizitate

Citeste si...

Patru elemente ale unui brand castigator La ce se gandesc consumatorii atunci cand aud numele firmei dumneavoastra pentru prima data? Daca sunteti nesigur de raspuns sau, mai rau, va vine in cap o imagine nu numai fericita, atunci poate este timpul sa va reganditi putin strategia de brandin ...